VİRÜSLER

   VİRÜSLER-1  
Bir kaç haftadır Dünya gündeminde, Çin'de meydana gelen ve bir çok kişiyi etkileyen virüs var. Bu durum doğal olarak bizim de gündemimizde. Konu medyanın ve dolayısiyle insanımızın ilgi alanına girince konunun uzmanları virüsler, yayılmaları ve korunma konusunda bilgiler veriyorlar.
Virüslerden korunma konusunda uzmanların bildirdiklerinin özeti şöyle:

1-Bağışık sisteminin güçlü olması.
2-Temizlik kurallarına riayet edilmesi.
3-Mümkün mertebe riskli yerlerden uzak durulması.
Virüsler ne yapar? Kişileri hasta eder, bazılarını özellikle bağışık sistemi zayıf olanların da ölümlerine sebep olabilir.
Peki manevi virüsleri hiç düşündünüz mü? Manevi anlamda mikroplar, virüsler var mıdır?
-Evet vardır ve bunlar diğer virüslerden çok daha tehlikelidirler.

Günahları birer mikroba benzetebiliriz. Bunlar kişilerin manevi yapısına olumsuz etki yaparlar.
Toplumda, günaha teşvik eden, günahların yayılmasına sebep olan her şey ise mikrop ve virüslerin üreme merkezleri gibidir.

   Kişilerin imanını zayıflatan, İnanç konularında zihinlerde şüphe oluşturan, manevi değerlerimizden uzaklaştıran, kişilerin ahlaki yapısını bozan her program, her fikir, her türlü yazı, resim vb. manevi birer virüs gibidirler.
Önlem alınmazsa bu tür virüsler kişilerin maneviyatını zayıflatıp manevi anlamda hasta yapabilir. Hasta ettiklerinin bazılarını manevi anlamda öldürebilir.
Mesela kişi, internette yayınlanan dinsizlik propagandalarından etkilenip kafası karışabilir ve dinsiz imansız birisi haline gelebilir.
Deizm propagandası yapan bir siteden peygamberimizle ilgili yalan yanlış bilgileri okuyup deist olabilir.
Sapık yayınlar yapan sitelere girip, cinsel yönden sapık veya ahlaksız bir kişi haline gelebilir. Veya sapıklıkları normal kabul eden bir anlayışa sahip olabilir.
Dini yönden din adına konuşan saptırıcı kişilerin tuzağına düşebilir.
İnternette tanıştığı kişilerin tabiri caizse zehirli ballarından yiyerek terörist gruplara katılabilir.
Bazı sözüm ona sanatçı! ların yaşantısına özenerek evlilik dışı ilişkileri normal görebilir.
Oyun adı altında çocuklarımız kumara alıştırılabilir.
Örnekleri çoğaltabiliriz, çoğaltabilirsiniz. Peki çaresi nedir?
  Bu konuda çare olarak gördüğümüz şeyleri inşaallah ikinci bir yazımızda paylaşalım ki uzun olmasın.
09/02/202- Ali USLU/ TAVŞANLI.

VİRÜSLER-2
Birinci yazımızda, manevi anlamdaki virüslere dikkat çekmeye çalışmıştık. Bu yazımızda, bu tür virüslere karşı alınacak önlemlerden bahsetmeye çalışacağız inşallah.
ÇARELER:
1- MANEVİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ GÜÇLENDİRMEK:

 Nasıl ki bedenimizin bağışıklık sisteminin güçlü olması bizleri hastalıklara karşı dirençli yapıyorsa, manevi anlamda bağışıklık sistemimizin güçlü olması da bizi manevi hastalıklara, manevi virüslere karşı dirençli yapar.
Bağışıklık sistemimizin güçlü olması için nasıl ki dengeli beslenmenin önemi büyükse, manevi yönden bağışıklık sisteminin güçlü olması için, Sahih ve sağlam bir itikadımızdan sonra ibadetlerimizin zamanında ve usulüne uygun yapılmasının önemi büyüktür. Özellikle beş vakit namaz bu konuda çok önemlidir.
Beş vakit namaz kılmayı sadece sevap olarak düşünen, kılmamayı sadece günah olarak değerlendirenlerin görüşleri yanlış değildir ama eksiktir.
Evet namaz kılmak bize çok büyük sevaplar kazandırır, Cennete yaklaştırır. Rabbimizin rızasına sebep olur. Kılmamak da büyük günahtır.
Fakat namaz aynı zamanda bizi kötülüklerden korur. Günahlara karşı koruyucu bir zırh gibidir.
 "Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı biliyor."(Ankebût : 45)
    Ayrıca, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için takviye gıdalar almanın yararları olduğu gibi, manevi yönden de farz ibadetlerin yanında nafile ibadetler de yaparsak mesela, gece ibadeti yapmak, Kuran okumak, zikir ve tesbihat yapmak, dua etmek gibi ibadetler de manevi bağışıklık sistemimizi güçlendirirler.
 
2- MANEVİ ANLAMDA TEMİZLİĞİMİZE DİKKAT ETMEK:
Tevbe ve istiğfar manevi bir temizliktir. Bunlara devam etmek. Ayrıca manevi bir mikrop olan her türlü günahlardan uzak durmak.

3-MANEVİ OLARAK RİSKLİ YERLERDEN UZAK DURMAK:

Daha önceki yazımızda belirtmeye çalıştığımız manevi mikrop ve virüs merkezlerinden mümkün mertebe uzak durmak ve çoluk çocuğumuzu uzak tutmak.
Ayrıca güzel ortamlara devam etmek, çocuklarımıza güzel arkadaş ve okul çevreleri hazırlamak. Ayet-i Kerimede şöyle buyurulur:

"Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının ve doğrularla beraber olun."
(Tevbe : 119)
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MANŞET!

RÖPORTAJ

 https://youtu.be/Wo_cX-JKGWU?si=O2IpQY7RbOpsRdhV