KOCAM DEİST, NE YAPABİLİRİM?

KOCAM DEİST OLDU NE YAPABİLİRİM?
2019 yılı kasım ayında Muhterem Prof. Halis Aydemir hocamız Tavşanlı Hayırlı Hizmetler Vakfı Gençlik Merkezinde yatsı namazından sonra  Kuran ve sünnet bütünlüğü üzerine güzel bir konferans verdiler.
Konferans çıkışında bir bayan bana “bir dakika bakar mısınız hocam” dedi. Baktım otuz yaş civarında mütesettire bir bacımız.
“Buyurun” dedim.” Aslında soruyu hocaya (Halis hocayı kastederek) sormak istiyordum ama yetişemedim. Size sorayım “dedi.
“Buyurun” dedim. Kocasının deist olduğunu onu nasıl ikna edebileceğini sordu.
Şaşırdım. “Çocuklarınız var mı” dedim “evet” dedi.
Bir kaç soru sordum verdiği cevaplar kocasının gerçekten deist olduğunu gösteriyordu.
Dedim ki: Kardeşim bu mevzu ayak üstü konuşulacak kadar basit değildir. Siz en kısa zamanda müftülüğe gidin müftü bey ile görüşün. O size yardımcı olur. diyebildim.

Deizm, bildiğiniz gibi Evrenin bir yaratıcı tarafından yaratıldığını yani tanrı inancını kabul eden  fakat vahyi, peygamberliği, dinleri, ibadetleri ve ahireti kabul etmeyen bir inanç/görüştür.

Deizm konusunda bu tür düşünceleri gençlik hevesi gibi düşünüyordum. Bu olayla karşılaştıktan sonra olayın sandığımdan daha ciddi olduğunu düşünmeye başladım. Tavşanlı gibi dindar ve muhafazakar bir ilçede bile böyle durumlar oluyorsa diğerlerini daha iyi anlayabiliriz.

Yapılması gerekenler konusunda aklıma gelenleri sizlerle paylaşmak istedim.
Mutlaka bu konuda çalışma yapan  hocalarımız vardır. Lakin daha organize bir çalışma yapılmalıdır.
1- Bu konuda İlahiyat fakülteleri, Din öğretimi ve Diyanet teşkilatımız  ayrı ayrı veya müştereken çalışmalar yapmalıdırlar.
2-Deizm propagandası yapılan siteler takip edilerek iddialara gençlerin anlayabileceği tarzda cevaplar verilmelidir.
3-Kendisi veya yakınları deist olanlarla görüşüp hangi sebeplerle bu yola girildiği tesbit edilmeli önlem olarak çalışmalar buna göre yapılmalıdır.
4-Liselerde görev yapan din kültürü öğretmenlerinin yararlanabileceği efradını cami, ağyarini mani dökümanlar hazırlanmalı ve gönderilmelidir.
5-Lise ve ortaokul din kültürü öğretmenleri ayrı gruplar halinde seminer dönemlerinde bu konuda eğitim almış kişiler tarafından bilgilendirilmelidir.
6-Orta okul öğrencilerine ve lise öğrencilerine yönelik seviyelerine uygun kısa videolar hazırlanılmalıdır.

7- Bu konuda özel çalışması olanlardan ve çalışmalarından istifade edilmelidir.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MANŞET!

RÖPORTAJ

 https://youtu.be/Wo_cX-JKGWU?si=O2IpQY7RbOpsRdhV